LOTUS ELETRA VINTERHJUL , FÄLGAR OCH VINTERDÄCK REKOMMENDATION

Posted by:tire specialist1

LOTUS ELETRE ÄR EN HÖGKVALITATIV SUV SOM RÄCKER TILL, MEN VILL DU OFFRA 50-100 KM RÄCKVIDD MED TUNGA HJUL? 

Räckvidden på Lotus Eletre kan väsentligt förbättras med lättare vinterfälgar och vinterdäck i naturgummi med evig mjukhet, som har genomgående dränering som motverkar den energikrävande vattenbågen framför däcket på våt vägbana. Utöver att minska strömförbrukningen minskar däck med genomgående dränering risken för vattenplaningsolyckor. Skillnaden mellan de lättaste och tyngsta hjulen som finns för elbilen Lotus Eletre kan vara 6-8 kg. Inom motorsport motsvarar det 60-80 hästkrafter. Tunga hjul gör bilen trög och slö, och man använder mycket extra ström för tunga hjul. 
 

SÅ HÄR MINIMERAR DU ENERGIFÖRBRUKNINGEN PÅ LOTUS ELETRE 

Högsta energiförbrukningen på vintervägar mäts när det finns vatten och slask på vägen. Det är mycket av det under vintersäsongen. Då är det viktigt med så bra genomgående dränering i däcket som möjligt och inte för breda däck. Om du vill ha så låg energiförbrukning (rullmotstånd) och ändå bra vinterdäck på vatten, slask, snö och is, så är mjuk hållbar gummi (märkt med 5 års garanti), bra dränering och mer luft i däcken ett bra tips. Den största vinsten är hjul med så låg vikt som möjligt och mestadels centrerade. Om du kan byta ut tunga 22-tummare som väger 35 kg/st till lätta 20-tummare som väger 26 kg, har du plötsligt 50-100 km extra räckvidd på en Lotus Eletre eller liknande tunga bilar som Mercedes EQE Suv, Tesla Model X. 
 

FÖR SMARTE BILÄGARE ERBJUDER VI SMARTE HJUL 

För vinterhjul gäller superlätta fälgar som är helt öppna så att man kan rengöra från sand och slask utifrån, och hjulet bör ha så lite fälg som möjligt och mest gummi. Väljer man mörka eller svarta fälgar ser man ingen skillnad om det är 20 eller 22 tum på bilen. Du kan klicka på bilderna nedan för att se rekommenderade fälgar och elbilsdäck. Vi använder i 20-tums konfigurationen 255/55 R20 fram och 275/45 R20 bak (inte 285/45 R20), vilket kräver minimal massrotationsviktenergi. 

 

SE DAGENS ERBJUDANDE PÅ VINTERHJUL TILL LOTUS ELETRE I 20-TUMMARE MED BREDARE BAKHJUL (STAGGERED) MED ELBILSDÄCK FRÅN FRIGUS EV 

Klicka på bilden nedan och du ser dagens pris direkt i konfiguratorn.
 

Produktlista